RUNDTUR I DRUEHAGEN

VELKOMMEN INN I MIN LILLE VERDEN AV IRONISKE HVERDAGSGLIMT.

mandag 20. desember 2010

IKKE ALLE HJERTER SOM GLEDER SEG

Overalt hvor man er, hvem man snakker meg og hva man ser, virker det som om alle hjerter gleder seg til jul. Men i dag hadde jeg en telefon fra noen som slett ikke gleder seg. Personen syntes alt var et mas og jag og fant ikke noe positivt med at jula nærmet seg. Uansett hva jeg prøvde å si, var det bare sure ord tilbake.
Huff, for en tid dette må være for de som egentlig ikke synes jula er så flott og koselig. Tenk hvordan det er for de som kanskje skal sitte alene hele jula. Hvordan er det for de som skal feire den første jula alene for man har mistet sin kjære? Jeg sitter her og føler meg ydmyk. Kjenner hvordan jeg har gledet meg, hvordan jeg har styrt og planlagt jula. Har helt glemt menneskene rundt meg som ikke gleder seg.


Jeg har en "bonusjobb" Det vil si at jeg har alle gledene med å jobbe med mennesker. Stort sett er det eldre mennesker som besøker oss. Og her går jeg og svinser og svanser mens jeg nynner julesanger. Jeg tror at alle gleder seg til jul. 
Hva med de barna som faktisk ikke gleder seg til jul? Det er ikke alle barn som får en god jul, noen får faktisk en veldig jævelig jul. Huff, det er så man nesten mister julegleden hvis tenker for mye.


På jobb i dag har jeg pakket inn en haug av gaver. Så får noen ihvertfall en gave å åpne på juleaften.
Julen skal ikke bare være kos men også en tid får ettertanke. Og en tid for å ikke bare tenke, men kanskje gjøre noe med det. Hva med å gi en ekstra klem til den gamle naboen din. Hva med å ta kontakt med det barnet som du innerst inne vet at ikke har det så greit. Det koster så lite, helt gratis, å glede med oppmerksomhet!!


Ha en ettertenksom mandag.

2 kommentarer:

 1. Huff ja det er sant som du skriver, man blir rett og slett lei seg når man tenker på alle som ikke er så heldige som oss!! Å dem er det dessverre mange av:(

  Får sende noen ekstra tanker til alle som ikke har det så bra..og til alle barna som gruer seg til jul...det er jo så hjerteskjærende trist...stakkars unger!! Nei jeg kan ikke skrive mer, for det blir så trist!!!

  Håper du får en fin kveld, jeg skal vaske og pynte i kveld:)

  Klem til deg:)

  SvarSlett
 2. Så flott skrevet Gro-Beate. Jeg er så enig med deg. Jeg er så priviligert at jeg har familie å være sammen med i julen, jeg kan glede meg og se frem til god mat og gaver og glede.
  I min barndom var det ikke alltid så lett, og jeg føler spesielt med de barna som gruer seg til jul. For ikke å snakke om de eldre som kanskje sitter mutters alene på julaften.
  Det er nesten så jeg får panikk når jeg tenker over det. Jeg vil så gjerne gjøre noe! For dette året er det nok litt i seneste laget dessverre, men må tenke ut noe til neste år..

  SvarSlett

Takk for at du legger igjen et spor

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails