RUNDTUR I DRUEHAGEN

VELKOMMEN INN I MIN LILLE VERDEN AV IRONISKE HVERDAGSGLIMT.

tirsdag 20. desember 2011

JULA ER AVLYST!

Denne fortellingen har minsten som hovedrolleinnehaver. Minsten blir 10 år i februar neste år, ikke 11 som mimmi har fortelt han og som han bruker mot oss når han prøver å tvinge igjennom et nytt x-box spill som har aldersgrense 12 år. Neida, minsten blir 10 og er en kjekk gutt med rødt krøllete hår og så og si bestandig glad. Men innimellom kommer temperamentet og da blir det bråk og sure miner!


Fortellingen begynner med at husbonden og jeg diskuterer ekte eller falskt juletre.
Dette er ikke nytt siden denne diskusjonen kommer hver jul, men det som er annerledes denne gang er at hu mor faktisk tilter mot det falske juletreet. 
År etter år med skakke juletrær som må stå mot en vegg, gjerne bindt fast i veggen, med skrekken om alle insekter og edderkopper som våkner til liv i varmen og ikke minst turen ut for å finne det perfekte treet. 
I begynnelsen hugde vi treet selv, men vi ble lei av unger som klaga over at det var kaldt, de var våte, de kjedet seg osv. Hjalp ikke at vi grilla pølser og hadde med varm kakao.
De siste årene har vi tatt med ungene på en gård og funnet et ferdig hugd juletre. Men i fjor sitter minnet om sure unger og en tenåring som ikke forstod hvorfor han måtte være med. Helt utrolig at vi ikke klarte det sjøl asså! Mors forklaring på at hun syntes det var koselig å prøve å holde fast i tradisjonen ble bare fnysi av!
Med alt dette ble derfor mor enig med husbonden at vi kunne kikke etter et fint falskt juletre. Og det fant vi! Et flott falskt juletre som faktisk så halvekte ut!
For å holde tradisjonen tro, var ungene med, men reaksjonen som kom da hu mor sa at vi kunne kjøpe treet og prøve et år var noe overraskende! Den eldste sa; Jippi og var fornøyd med at vi tenkte miljø(?), men minsten satt seg fullstendig på bakbeina! Nei, inn i vårt hus skulle det ikke inn et falskt juletre. Han surmula og spytta ut gloser, som han ikke har lært av mor, og mente vi ødela jula. Nytta ikke med å fortelle han at jula ikke betyr juletre og annet pynt, nytta ikke å bestikke han med godis eller sitt eget lille juletre. Nei, det hadde han ikke plass til på det lille rommet sitt (skulle ha hengt det i taket jeg!). Etter masse diskusjon med en 9 åring, måtte jeg tilslutt sette ned foten og si at det faktisk er de voksne som bestemmer (I hate that!) og at vi hadde bestemt oss for et falskt juletre.

Okai, smalt det fra minsten, da kan dere bare avlyse jula!
Så derfor folkens, er jula avlyst!
Han har besinnet seg litt nå, har hatt noen dager å tenke på og tror han har glemt at vi har kjøpt falskt juletre. Derfor gruer jeg meg til lille juleaften når treet kommer opp og skal pyntes. Har kjøpt inn en pose med godis og håper han blir fornøyd med det! Blir spennende å se!

På lillejulaften lover jeg å legge ut bilder av det nye juletreet og oppdatere om humøret til minsten. Kanskje mor sjøl skal true med at jula blir avlyst og pakkene sendt til Afrika hvis ikke det blir skjerpings?


Ha en flott dag!


5 kommentarer:

 1. Hehe, litt uventet reaksjon ja. Han besinner seg nok hvis du truer med å sende gavene hans til Afrika :) Vi får tro humøret bedrer seg til juletrepyntingen.
  Og du, jeg er så enig i det smørhysteriet. Er det mulig? Snakk om å ikke se lengre enn sin egen nese!

  Riktig god jul til deg og din familie (med forhåpentligvis blide barn som ikke vil avlyse julen :))

  SvarSlett
 2. Hehe, herlig skrevet! Han besinner seg nok når han ser hvor flott treet blir- hvis ikke får du bare sende pakkene hans til Afrika ;) Riktig god jul!

  SvarSlett
 3. gøy blogg du har da :)

  bli gjerne med på vår utfordring "vis oss ditt juletre" :)

  kom og bli med!

  Henriette

  SvarSlett
 4. Hi hi hi så flott innlegg :)

  Ønsker deg en fortsatt god kveld
  klem klem

  SvarSlett
 5. Huff jeg må le å da, men jeg er nok litt enig med gutten:)..Men så forstår jeg deg også:)
  Håper dere alle blir glade til slutt da:)

  Ønsker deg og dine ei riktig fin jul:)

  Juleklemmer Ea

  SvarSlett

Takk for at du legger igjen et spor

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails