RUNDTUR I DRUEHAGEN

VELKOMMEN INN I MIN LILLE VERDEN AV IRONISKE HVERDAGSGLIMT.

onsdag 8. desember 2010

DET EVIGE SPØRSMÅLET

Når det nærmer seg jul kommer det evige spørsmålet: Skal vi kjøpe til de voksne?
Husbonden's tradisjon er at man ikke kjøper gaver etter at ungene i familien er konfirmert. Gjelder selvfølgelig ikke egne barn, men nieser og nevøer og andre. Jeg syntes dette var grusomt! Hos meg kjøper  vi gjerne til de får barn selv. Men noen kan jo være ganske treige når det kommer til  familieforøkelse så man kan risikere at man "aldri" blir ferdig med gavekjøpet.


Hva med mødre og fedre f.eks. Kjøper man til de? Det er jo en kjennsgjening at dess eldre man blir, dess mer har man. Så hva kjøper man? Hvert år bruker vi å si: Nå er det slutt på å kjøpe til de voksne, men det er alltid noen som kjøper allikevel. Da er det bare å stresse i butikken for å kjøpe noe i desperasjon og ender opp med noe dyrt siden man ikke vet hva man skal kjøpe. Selvfølgelig viser det seg at de allerede har det du har kjøpt, eller så trenger de det ikke, og det blir lagt innerst i et skap.

I år gjør vi det enkelt til de voksne. Alle får likens, sier ikke hva siden de fleste leser bloggen. Men jeg vet det blir satt pris på og at det blir "brukt"!!
Hvordan gjør du det i familien din??
Forresten er kaka det er bilde av Pavola med en tvist. Delte den i to lange og fylte den med vaniljekrem og jordbær med krem på toppen. Kjempe suksess!!


Ha en varm onsdag!

6 kommentarer:

 1. Det med julegaver er ikke lett, nei! Vi har snakket sammen i vår familie, og blitt enige om at vi ikke gir julegaver til voksne søsken, og slutter å gi til nieser og nevøer når de er konfirmert. Men feirer vi jul hos en av familiene, gir vi en rimelig gave(100-150 kr) til hvert familiemedlem.
  Nytt av året hjemme hos oss selv er at vi kun skal gi en gave til ca 100 kr til hver!! Det var eldste datter sitt forslag, og alle gikk med på å prøve... Men det holder hardt for min del, for jeg elsker både å gi og få gaver!! Tanken er at vi skal gi penger til noen som trenger det mye mer enn oss, og det er selvfølgelig rett :) Så nå har min kjære og jeg handlet esler, kyllinger m.m. hos Kirkens Nødhjelp. Får kamuflere disse gavene i stor innpakning, for ellers blir det veldig puslete under juletreet..
  Lykke til med gavehandelen :))

  SvarSlett
 2. Ikke enkelt, nei. Men jeg har trumfet igjennom gaver - til alle :) Jeg elsker å gi bort gaver, og å få gaver. I en alder av 42 er det fortsatt sånn at jeg nesten ikke kan vente til vi er ferdige med å spise før gavene skal åpnes :)
  Jeg ber alltid om utførlig ønskeliste, for noen er veldig vanskelige å kjøpe til. Hadde jeg fått det som jeg ville hadde jeg fortsatt hatt adventskalender, men da tror jeg moren min ville sett veldig rart på meg :) Kanskje et kjæresteprosjekt til neste år!

  SvarSlett
 3. Ja dette med gaver er visst ikke lett. I min familie kjøper vi færrest mulig gaver. Det vil si at bare den NÆRE familien får. Jeg kjøper selvsagt til mamma og pappa, søstern min osv. Men jeg og søstern legger ofte sammen til foreldre, tante/onkel og slikt. Alt i alt kjøper jeg bare julegave ALENE til 2stk :) Og tilsammen er det 7stk på lista! Dette fungerer flott hos oss, og vi kjøper ikke dyre gaver heller. Bare så det er litt kos å pakke opp. Lenge siden vi "tok jula tilbake" fra kjøpefesten. Og vi konsentrerer oss mye mer om å være SAMMEN :)

  Det funker for oss!

  SvarSlett
 4. uff ja,,,itjnokka bli bra vet du :) neeei veit itj....ville bare si hei :) og at jeg stemmer på deg :)

  Klem

  SvarSlett
 5. Jeg har den filosofien at jeg kun gir til mine aller nærmeste og venner som er helt spesielle. Det følges opp og godtas av alle. Jeg gir kun ting folk "trenger" (det er ikke stort). Dermed blir det mye forbruksvarer. Da slipper vi å fylle skapene som allerede er fulle.

  SvarSlett
 6. Nammelige kaker, sjokolader og flotte enøyde nisser med stor sjarm. :)

  Joda, jeg er i ferd med å oppdatere meg hos deg, så det er fullt mulig det blir noen kommentarer underveis i dag. ;)

  Gaver er både kos og no`herk.. Elsker å gi, men når det blir bare fler og fler i tallet å gi til, går det jo hardt utover lommeboken, og gavene kan fort bære preg av hastverk- eller være unyttige. Selv sliter jeg mest med de som gir så stort og flott til oss, for jeg aner ikke hvordan vi skal kunne matche det. Julen kommer og går åkke som, så da får vi gjøre det beste ut av handelen også. Alle skal få, og alle blir på sitt vis fornøyd. :)

  SvarSlett

Takk for at du legger igjen et spor

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails