RUNDTUR I DRUEHAGEN

VELKOMMEN INN I MIN LILLE VERDEN AV IRONISKE HVERDAGSGLIMT.

tirsdag 3. mai 2011

SØVNMØNSTER

Man er ung og fri, ute hele natten, flere netter på rad. Sove kan man gjøre når man er gammel. Selv om man noen ganger er sliten etter all festingen holder man ut! (Gratulerer alle russ!).
plutselig en dag har man et lite mirakel i magen. Den første tiden sover man hele tiden og hvor som helst. Ja, det går faktisk ann å sovne på jobben når man jobber i kiosk. Bra man har kunder som er ærlige og forsiktig vekker deg for å spørre om de kan få betale.
På slutten av svangerskapet kan man bare glemme å sove. Du flyr konstant på do får å presse ut en liten dråpe, når du trodde det var minst 1 liter. Og etter å ha blitt holdt våken hele natten med noe som jeg mener er godt overtenkte pressisjonsspark fra rønneren i magen, er det bare å gi seg og sette seg i sofan og spise litt mer mat.
Og når mirakelet endelig ser dagens lys og man er så sliten at man ikke helt vet hva som har skjedd, kan man glemme all søvn! Det er nå jobben begynner!




















Dette bildet juger!! Han her sov nesten aldri. De 3 første årene var det bare powernaps som gjaldt for han! Natt etter natt satt jeg ved senga hans for å prøve å holde han rolig slik at han ikke vekte alle andre i huset og nabolaget. På dagen var han hyper aktiv....i to ord. Super nysgjerrig, hadde ikke tid til å sove. Så resten av familien gikk i en dis siden vi aldri fikk sove nok. Men sove kan man gjøre når man blir gammel!!




















Dette er den såkalte powernappen. Jeg stod på det samme stedet til han våknet. Rørte du deg, kunne man banne på at han våknet og turboen gikk igjen.
Men det rare er at man faktisk overlever og fortsatt elsker de lille rakkerne uansett søvnmangel.
Etter de tre første årene snudde alt seg og plutselig ble ting "normale" igjen.
Nå er gutta "store". Fjortisen i huset gjør nesten ingenting annet enn å sove og "minsten" sover ennå mer. Han tar nok igjen for lite søvn de tre første årene. På søndag stod han opp litt over tolv på formiddagen. 
Nå er det husbonden og meg selv som er oppe først!? Jeg klarer ikke å sove lenge om morgenen lenger. Hva er det for noe tull? Nå har jeg mulighet til å legge meg sent og stå opp sent, men neida. Jeg sovner på sofaen tidlig, sleper meg i seng og våkner tidlig. Sove kan jeg gjøre når jeg blir gammel.....


Ha en flott tirsdag!

1 kommentar:

  1. ..og jeg bare ler. Har en treåring her som heller ikke har sovet siden han ble født! Og jeg tar meg i å glede meg til han blir "fjortis" og sover til middag! Har lovet meg selv å ikke bli en masete mamma når den tid kommer! Men det er vel å love for mye.. hehe!! Det er vel glemt til den tid. Men må si jeg gleder meg til den ultimate natten: 8-timer sammenhengende-uten-å-våkne-en-eneste-gang!!! Sov godt-hilsen fra sofaen! :-)

    SvarSlett

Takk for at du legger igjen et spor

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails